Le Comunità arbëreshe di Barile, Maschito, San Costantino Alb.se, San Paolo Albanese, Ginestra e il rito greco-bizantino della Quaresima a San Costantino Alb.se e a San Paolo Alb.se in provincia di Potenza

Onda Lucana

Komunitetet arbëreshe e Barillit, Mashqitit, Shën Kostandinit, Shën Palit, Zhurasë dhe riti grek-bizantin i Kreshmzasë Shën Kostandin dhe Shën Pal në krahina e Potenzas

Tratto da:Onda Lucana® by Kosta Costa Bell

Nga më se pesë sekul dica katunde Arbëreshë gjanden edhé në Llukania, zona e llakas së Sarmendit (Shën Kostandini dhe Shën Pali) dhe ka këmbët e malit Vulture – Bradani i ult (Barilli, Mashqiti dhe Zhura), në krahina e Potenzas, dhe, njera sod, populli i ktire katunde mban, jo të tërë, gluhan e origjines bashkë me ndjènja kritika e identitetin etnike dhe kullturore çë buthtohet në zikonet/tradhitat më të ndryshme dhe ndër të ndryshmet manifestimet dhe mbledhjet çë organizohan në vitin, më shumë sod çë Shteti italjan, me ligjën 482 e vitit 1999, i ka njohur Arbëreshëvet statusin e Pakicës gjuhësore historike. Ndër komunitetet e Shën Kostandinit Arbëresh dhe e Shën Palit, në veçanti, çë kan ritin grek-bizantin…

View original post 282 altre parole

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

Fornito da WordPress.com.

Su ↑

Crea il tuo sito web con WordPress.com
Crea il tuo sito
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: